31 Ekim 2010 Pazar

DÜRÜSTLÜK NEDİR DÜRÜST İNSAN KİMDİR?

DÜRÜSTLÜK NEDİR DÜRÜST İNSAN KİMDİR?

Dürüstlük BİR ERDEMDİR anadan babadan gelir pazardan kilo ile satın alınamaz ve satılamaz.Bir insanın insan olması için hayat denen şu alemde tıpkı Yunus Emre Karacaoğlan Ahmet Yesevi Hz.vs gibi çok pişmesi gerekir.Yani bilinen deyimle “Hamdım,yandım piştim.” diyecektir.İnsanlıktan nasibini almanın bir yolu da herkesin bildiği dürüstlüktür.Kimse ayranım ekşi demez. Bazısı insanlık erdemleri gereği dürüst olduğunu söyler ama gelin bakalım okuyun dürüstlük neymiş görün. Dürüstlük nedir? Basit bir ifadeyle, bir insan dürüstse onun sözünde duracağına rahatlıkla güvenebiliriz.Dürüst kişilerin düşündükleri ile yaptıkları ve söyledikleri arasında bir tutarlılık vardır.”Bir insan ya dürüsttür ya da riyakar dönek yani iki yüzlüdür” diye eski bir deyim vardır. Eğer kişi ikiyüzlü riyakar ve dönekse ona güvenilmez. Çünkü sizden bir şeyler saklıyordur.Ve daha da kötüsü kendinden de bir şeyler saklıyordur. Ve en kötüsü de yaptığının kendisi de farkında değildir topluma zarar vermektedir.

Samimiyetin oluşabilmesi için, dürüstlük gereklidir. Karşınızdaki kişiye kendinizi dürüst bir biçimde ifade etmeye istekli olmalısınız ve de onlara kim olduğunuzu anlatırken açık olmalısınız.Bu, her zaman kim olduğunuzu aklınızda tutmanız anlamına gelmez. Olduğunuz gibi görünmeyi ve olayları olduğu gibi görmeyi deneyin.Aynı zamanda dürüst davranmak, sevimli ve hoş görünmek anlamına gelmez. Şikâyetlerinizi ve iddialarınızı da ortaya koyabilmelisiniz. Her ilişkinin kapalı kalmış bir tarafı vardır. Ve bu başka şeylerle ilgili olduğu kadar dürüstlüğün de bir parçasını kapsıyor. Dürüstlüğünüze bütünlüğünüze ve ilişkilerinizin dürüstlüğüne sadık kalırsanız, ilişkiniz sizi nereye götürürse oraya gitmelisiniz. Fakat bunu bilinçli olarak yapmalısınız. Çünkü bu sevdiğiniz üzerinde bir etki duygusunu ve ilişkinizin sonuçları için sorumluluklarınızı kabul etmeniz anlamına geliyor. Aynı zamanda dürüstlük hem ilişkinizin sağlığı için hem de bireysel yaşamınız için önemli bir niteliktir.Her şeyde olduğu gibi dürüstlüğü yaşamınıza ne kadar çok uygularsanız, her şey o kadar iyi olur.

Dürüstlük insan ahlakının temelidir.Yalan söylememek,kimseyi aldatmamak,kendi çıkarı için başkalarını kandırmamak,olduğundan başka görünmemek,dürüst olmak için yeterlimidir?Çağımızda bunlar kalmadı elbette,ama dürüstlük bunlardan çok fazla bunlardan çok daha fazla bir şeydir.Dürüst olmak gerçekleri kabul etmektir.Dürüst olmak her şey ve herkes için ayni ilkeleri geçerli kılmaktır.Dürüst olmak her zaman ve her koşulda doğru bildiğinin yanında olmaktır.Bundan ötürüde dürüst olmak çok zor bir şeydir.Dürüst olmak en başta cesur olmayı gerektirir.Cesur olmadan dürüst olamazsın.Çıkarlarından yoksun kalmayı göze almazsan dürüst olamazsın.Yalnız kalmayı göze almadan dürüst olamazsın.Dürüst olmak bedeli çok ağır bir erdemdir.Toprak Dede Hayretin Karaca’nın dediği gibi Bir olacaksın ama dürüst olacaksın yılmayacaksın Bir olmaktan korkmayacaksın bir gün gelecek Bir Bin olacaktır.Zaten bütün bunlardan ötürüde çok değerlidir.O zaman insan neden dürüst olmanın peşinde koşsun ki?Böylesine ağır bir yükü kim sırtlamak ister.Söze bakarsan herkes dürüst olduğunu söyler rahatça.ve kolayca.ama onların yakınlarında durur nelerden çıkar sağladığına bakarsan görürsün ki gerçekte dürüst değiller.

Her çıkar ekonomik çıkar değildir,duygusal çıkarlar vardır,kendi üstünlüğünü kabul ettirmeğe dayalı çıkarlar vardır.Çok çeşitli çıkarlar vardır.İnsanı baştan çıkaran da her çeşitten çıkarlardır.İşte insanı dürüst olmaktan uzaklaştıranlar bunlardır.İnsan önce kendine karşı dürüst olmaktan vazgeçer.Sonrada buna uygun kılıf hazırlamaya başlar.Şartlar der böyle yapmak gerektir der,sen işin içyüzünü bilmiyorsun der daha sıkışınca karşısındakini tehdit eder saldırır.Ama ne yaparsa yapsın dürüst değildir.Gerçekleri kabul etmeğe yanaşmaz.Dürüst insan özgüven sahibidir.Özgüven gerektiği zaman ortaya çıkan büyük bir güçtür.İşte bu özgüven baba parasıyla dayı desteğiyle oluşmaz.Özgüvende tıpkı dürüstlük gibi senin bileğinin hakkı ile kazanacağın bir erdemdir.Özgüven dürüstlüğünün sana armağanıdır. Dürüstlük yaşamının temel taşı olursa hep kazanırsın.Hakkın olanı kazanırsın ki bu çok değerlidir.Doğru olanı kazanırsın ki başını hep dik tutmanı sağlar.Kendini kazanırsın ki en büyük kazancındır.Geri kalan sana kendiliğinden gelir.Doğru yerde durana doğru şeyler gelir.Yaşamın güzelliği bundan başka nedir ki?

Yalancılar ikiyüzlü dönekler bu Ülkede hep kazanmış olsa da artık günü geldi önümüzdeki 2011 Genel Seçimlerinde oylarınızın kıymetini bilin ve kim dürüstse kim özgüvene sahip memleket için canını dişine takıp namusunla çalmadan çırpmadan çaldırmadan ,saçı bitmedik yetimlerin hakkını yedirmeden önce Türkiye’mize ve Türklüğümüze sahip çıkan sonrada Vatanımıza, Milletimize, Bayrağımıza, İstiklal Marşımıza insanlarımız renk dil din mezhep olarak asla ayırmadan her bölgemize eşit olarak bölünmez bütünlüğümüze bu Vatanın yetiştirdiği tüm değerlerine sahip çıkan yani bilinen Türk insanlarına ırk din dil renk inanç parti ve mezhep ayırımı yapmaksızın yaklaşan birde Bu memleketin Kurucusu olan Ulu önder Ölümsüz Liderimiz Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Atatürk’ün fikir ve düşüncelerine candan bağlı O’nun koyduğu İlke ve Devrimlerinin savunucusu olan hangi Parti ise dürüstçe davranın elinizi vicdanınıza koyun ve ona oy verin derim.Kazanan yine siz olacaksınız çünkü bunu yapmazsanız başınıza neler geleceğini tahmin etmek bile istemiyorum.Burada yazmaya kalksam tüyleriniz diken diken olur ve beklide Allah bu Millete bir kez daha yazdırmasın dediğimiz İstiklal Marşımızı yeniden yazmak zorunda kalırız Siz siz olun artık aklınızı başına alın ve Medyada yer alan yalanlara kanıpta kutsal olan oyunuzu asla satmayın aksine sahip çıkın.Önümüzde uzun bir süre var her yerde Seçim konuşmaları yapacağımız günler gelinciye kadar öncelikle Vatan Millet sonrada Lüleburgaz İLİ için mücadele edecek gelecek kuşakların genç temsilcilerine oy verin destek verin derken Demokratik bir Ülkede herkesin oyuna sahip çıkmasını dilerim saygılarımla

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder