28 Aralık 2013 Cumartesi

SON UYRIDIR CHP EĞER LÜLEBURGAZDA BİR KEZ DAHA KAZANMAK İSİTYORSA BAY BAŞKANLA DEĞİL BAŞKA BİR ADAYLA YOLA ÇIKMALIDIR


CHP’NİN LÜLEBURGAZ’DA BELEDİYE İÇİN HAYATİ ADAY SEÇİMİNE AZ KALDI…

Yaklaşan Yerel seçimler, ana seçimlerin kaderini belirleyecek. AKP’nin yarattığı skandallar, Atatürk’e ve Türk’lüğe ve Laik Cumhuriyet’e karşı girişilen eylemler, peş peşe gelen zamlar, yandaşlara verilen ihaleler, krediler, belediyelerdeki usulsüzlükler, yolsuzluklar milleti yavaş yavaş uyandırıyor!

Görünen o ki, yerel seçimlerde, 11 yıl süren AKP egemenliğini silkeleyecek bir ortam oluşuyor. Ancak… Mecliste grubu olanlar veya olmayanların Muhalefet partilerinin, özellikle CHP’nin hata yapmaması şart! CHP’nin Türkiye genelinde belediye başkan adaylarını, büyük bir titizlikle seçmesi gerekiyor. Bu adaylar, halkın içine sinen, dürüst, vatansever, yapıcı, yaratıcı kişiler olmalıdır.

Belediye Başkanları, partinin aynası ve imajıdır. Onun şahsında tüm parti değerlendirilir.

Lüleburgaz’da halen CHP’nin üç dönemden beri Belediye Başkanı Emin Hâlebak isimli zattır. Ancak… Üzülerek söylüyorum ki, bu kişinin, vatandaş arasındaki notu pek zayıftır.
Kendisi ilk iki dönemde DSP adayı olmuş ve kazanmış son seçimde de CHP dönmüş tür. Lüleburgaz halkının önemli bir bölümünde bu şahsın “CHP iş yapmaz, bürokrasi ve statükoculuktan kurtulamaz, CHP halktan kopuk bir partidir” gibi olumsuzlukları simgelediği düşüncesi yaygındır. CHP, kuvvetli olduğu Lüleburgaz’da bile, bu nedenle yıpranıyor. Halk arasında konuşulan ve yapılan şikâyetlerden ; “CHP’li Lüleburgaz Belediyesi’nin, 5 yıldır olumlu hiç bir iş yapmadığını, Pazar esnafına yaka silktirdiğini, halkın şikâyetlerini hasıraltı ettiğini” görüyoruz. Son dönemde kalıcı olumlu bir eser olarak yapılan ama zamanında bitirilemeyen “Sokollu Mehmet Paşa Külliyesi Çifte hamam” röleve ve restorasyon çalışması dışında başka bir esere tanık olunmadığı gibi ilçede zabıta denetimi, çöp, temizlik, ilaçlama, yol, kaldırım, trafik, aydınlatma hizmetleri de yetersiz kalmış durumda! Festival adıyla yapılan 30 adet Heykelden başka bir eser yoktur. Mart 2014 yerel seçimine üç ay kala kış kıyamet girerken ilk seçimde kendisinin yaptırdığı topukkıran denen İstanbul caddesi ve şehrin ortasında “Hergele meydanının” yeniden yapımına başlanmasıyla kış aylarında yağacak kar yağmur engelleri yüzünden Halk aylarca çamurdan gına gelecektir. Bazı yandaş ve yalakalarına göre bu bir yenilenme dense de bal gibi seçim yatırımı olduğu meydanda on senedir neredeydin Mart 2014 yani seçime dört ay “aralık ocak şubat mart” kala caddeleri bozuyorsun? Yazık değil mi Lüleburgaz halkına esnafına dükkanların önleri kapandı ? İçişleri Bakanlığı’nın verilerine göre CHP’li Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Hâlebak görev süresi boyunca zamanını tam 430 gün (yani bir buçuk yıla yakın) yurt dışı gezilerinde geçirmiş! Bu bir rekor! Lüleburgaz Belediyesi’nde çalıştığını bildiğim bir kişi bir toplantıda . “Bizim Başkan yurt dışında vakit geçirmekten, yurt içinde iş yapmaya vakit bulamıyor!” diye ironi yapıyor! Türkiye’nin kaderiyle ilgili bu önemli seçimde CHP’nin Lüleburgaz’da şimdiki dışında birbirinden değerli diğer adaylar arasında çok titiz bir aday seçimi yapması gerekiyor! Maalesef 4 kez aday adayı olan Bay başkan tekrar aday yapılırsa rakip partilere gün doğar ve etki tepki oylarıyla Trakya’da CHP kalesi sayılan Lüleburgaz’da CHP kaybederse hiç şaşırmam ben şimdiden uyarayım dedim sonrası CHP ilgilendirir hayırlısı olsun…

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder