Bugün 5-10-15?..O kiloyu 2 ile çarpın, çıkan sayı kadar
günde o kadar kiloyu vermiş olacaksınız.Bunları okuduğumda konuya derinliğine
girmeye karar verdim.İlk hareket noktam bir şifreydi: "pH..." Mantık şöyle...
Sorun vücudun "pH" yani "asit" ve "alkali" dengesini sağlamak... Bir etkin
zayıflama yöntemi sunuyorum... Kaç kilo vermek istiyorsunuz? Vücut, klasik yeme
alışkanlığıyla alınan asitlerin bir kısmını bağırsaklar, idrar ve terleme
yoluyla dışarı atıyor, ancak hepsini değil.Kalan asit fazlası, tıpkı asitli
biftek soslarının eti yumuşatması gibi vücuttaki hücreleri bozuyor.Bu durum,
vücudu kendini koruma sürecine iter.Vücut, alınan besinleri ve vücut yağlarını
kendini korumak için kullanır. Çünkü... Yağlar asitleri yakarlar.Böylece
asitleri depolamak için yağlanma sürekli fazlalaşır.Mideniz bulansın istemem,
ama gerçeğin iyi algılanması için kanıt olarak vücuttan yağ alınan plastik
ameliyatlarda bu yağların içindeki yoğun asit nedeniyle kahverengi hatta siyah
olduğunu belirtmeliyim.Aslında kısa dönemde baktığımızda bu iyi haberdir.Vücut,
özellikle belinizde ve kalça altında yağ depolayarak asidin kötülüklerine karşı
kendini koruyor.Hatta kolesterol gibi kan yağlarıyla da damarların asit
etkisiyle delinmesini önlüyor.Fakat... Zamanla bu süreç olumsuza
dönüşüyor.Vücuttaki asit fazlası, kandaki oksijeni azaltıyor. Metabolizma
yavaşlıyor. Sindirim yavaşlıyor. Kilo alma ve enerji eksikliği başlıyor.Daha da
kötüsü, besinlerin mayalanmasına (çürüme) sebep oluyor.İltihap, mantar ve küf
üretiyor. Ve felaket olan... Bunların hepsi canlı organizmalar.Yediğimiz
besinlerin yüzde 50'sine ortak oluyorlar. Atık madde üretiyorlar.Çok yiyoruz ama
yeterli beslenemiyoruz. Bu kısırdöngüde vücut, doku yaparak yenilenemiyor,
enzim, hormon, hücre enerjisi, organ faaliyeti için gerekli diğer yüzlerce
kimyasal bileşeni üretemiyor.Yediklerimiz, enerji üretmek yerine, çürümüş olarak
vücudumuzda kalıyor, daha çok asitlenmeye yol açıyor.Bu kısırdöngüde sonuç,
yorgunluk ve hastalığın yanında istenmeyen kilolardır. Yağ, hem yararlı hem
zararlı Çözüm, asidi azaltmak ve alkaliyi yükseltmek...Yeşil ağırlıklı sebze ,
alkali değeri yüksek su içmek, bazı beden hareketleriyle bağırsakları daha iyi
çalıştırmak çözümün 3 başlığı...İçtiğiniz şişe sularındaki etiketlere bakın...
Alkali değerinin 8'den yukarı olmasına dikkat edin.En az 2.5 litre bu tür su
tüketin.Ayrıca... Alkali oranı 10 olan suyu üreten cihazlar da var.pH'ı yüksek
su gibi aziz olun.Fazla bilgi için 2 kitap...* Zayıflamada pH Mucizesi. Dr.
Robert O. Young ve Shelley Redford Young/Dharma Yay .* Suyun İyileştirici
Gücü-Alkali Suyla Sağlıklı ve Genç Kalmanın Sırları/Kimya Müh. Mennan Aysan
Kuzanlı-Dr. Recai Yahyaoğlu/Mozaik Yay. pH'ınızı yükseltin...
gunericivaoglu@milliyet.com.tr
|
|
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder