16 Temmuz 2012 Pazartesi


CUMHURİYET BAŞ SAVCILIĞINA,
LÜLEBURGAZ
Müşteki: ORHAN SUAT ARAŞTIRMACI/GAZETECİ/YAZAR
GENÇLİK MAH.İSTASYON SOK.NO:72 K:4 D:12 LÜLEBURGAZ- 39750
Sanık veya Sanıklar: EMİN HALEBAK LÜLEBURGAZ BELEDİYE BAŞKANI ve LÜLEBURGAZ BELEDİYE MECLİSİNDE GÖREV YAPAN BELEDİYE MECLİS ÜYELERİNİN TAMAMI -ESKİ PAZAR YERİ BELEDİYE BİNASI-LÜLEBURGAZ-39750
SUÇ KONUSU OLAYLAR:
    Son altı yılda değişik tarihlerde Lüleburgaz Belediyesi tarafından üç kez “Birincisi 15.08.2008/15.09.2008, ikincisi 20.05.2010/20.06.2010, üçüncüsü 14.05.2012/06.06.2012” tarihleri arasında yapılan “ULUSLARARASI TAŞ VE HEYKEL SEMPOZYUMU” ADIYLA KATILIMCILARIN İAŞE ULAŞIM VE HATTA GEZİ İAŞELERİ OLARAK TÜM MASRAFLARI LÜLEBURGAZ BELEDİYESİNCE KARŞILANAN VE İLK İKİSİNDE ÜRETİLEN 10+10=20 ADET HEYKEL VAR OLMASINA RAĞMEN ŞİMDİ YENİDEN 14-MAYIS/6-HAZİRAN.2012 TARİHLERİ ARASINDA 3.KEZ YENİDEN 10 ADET HEYKEL ÜRETİLMİŞTİR EKTE AÇIKLANAN SON İKİ KATILIM ŞARTNAMELERİNDEN ANLAŞILDIĞI ÜZERE LÜLEBURGAZ BELEDİYESİNE BİNLERCE TL PARAYA MAL OLMASINA RAĞMEN ÜRETİLEN HEYKELLER MAALESEF BIRAKINIZ İLÇEMİZİ TANITIMINI  HER YERDE ALAY KONUSU OLMASINA YOL AÇMAKTADIR. HALK ARASINDA “TOTEM YEMEZYUMU” ADI VERİLEN SÖZÜM ONA BİLİMSEL OLMASI İÇİN ADINA “SEMPOZYUM” DENİLEN BU ETKİNLİKTEN GERİYE KALAN EKTEKİ GAZETE HABERLERİNDEN ANLAŞILACAĞI GİBİ ÜRETİLEN HEYKELLER  MAALESEF KONACAK YER OLMADIĞINDAN AÇIK ALANLARA KONMAK YERİNE DEPOLARA KALDIRILMAKTADIR. KATILIMCILARIN NASIL SEÇİLDİĞİ BİLİNMEYEN İKAMET ETTİKLERİ İLÇEMİZDE BİR YA SÜRE İLE TÜM MASRAFLARI HATTA NEREDEYSE ALDIKLARI NEFESLERİ BİLE TAMAMEN BELEDİYE BÜTÇESİNDEN KARŞILANMAKTADIR. İLÇEMİZ ADINA ÇOK DAHA FAYDALI ÇALIŞMALARA ÖRNEĞİN  “RESİM HEYKEL SANAT GALERİSİ” YAPILMASI VEYA DAHA KALICI BİR HİZMET OLAN “KÜLTÜR SARAYI” İÇİN HARCANMASI GEREKEN YAKLAŞIK 300 MİLYAR TL SAÇI BİTMEDİK YETİM HAKKI OLAN VERGİLERDEN KAZANILAN PARALAR MAALESEF TEK KELİME İLE TOPLUMUMUZA HİÇBİR FAYDASI OLMAYAN BİR ETKİNLİKTE YABANCI BİRİLERİNE PEŞKEŞ ÇEKİLMEKTEDİR.
    TEK KELİME İLE MALİ İSRAF VE “GÖREVİNİ KÖTÜYE KULLANMAK” DENEN BU DAVRANIŞI SON ALTI YILDA HER İKİ YILDA BİR  ÜÇÜNCÜ KEZ TEKRARLAYAN BU ZİHNİYET HAKKINDA KANUNEN YAPMAMIZ GEREKEN HARCAMALARIN SON KURUŞUNA KADAR İRDELENMESİ VARSA İRTİKAP VE RÜŞVET SUÇUNUN İŞLENEBİLECEĞİ ENDİŞESİYLE BU SUÇ DUYURUSUNUN YAPILMASI BİR VATANDAŞLIK GÖREVİ HALİNE GELMİŞTİR.
OLAYLAR:
1-Lüleburgaz Belediyesi tarafından 15 Ağustos - 15 Eylül 2008 tarihleri arasında ilki düzenlenen “Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu”, beş yerli ve beş yabancı sanatçı ile birlikte asistan olarak Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden öğretim elemanları ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi. Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, heykeltıraş Niyazi Dedeoğlu ve Prof. Berika İpekbayrak’ın organizasyonda yer aldığı etkinlik süresince Türk ve yabancı sanatçılar on adet yapıt ortaya çıkardı.
2. 2010 ULUSLARARASI LÜLEBURGAZ TAŞ HEYKEL SEMPOZYUMU ŞARTNAMESİ Genel Açıklamalar
Madde 1. Uluslararası Lüleburgaz Taş Heykel Sempozyumu, Lüleburgaz’da 20 Mayıs- 20 Haziran 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.
Madde 2. Sempozyum’a katılacak sanatçılar, Lüleburgaz Belediyesi’nin belirlediği seçici kurultarafından, sanatçıların gönderdikleri başvuru dosyaları esas alınarak saptanacaktır. Sempozyum sonunda her sanatçıya Lüleburgaz Belediye si tarafından bir katılım belgesi verilecektir.
Madde 3. Sempozyum’a 10 sanatçı katılacaktır. Jüri gerekli gördüğü takdirde katılımcı sayısınıdeğiştirebilir.
Madde 4. Yontu malzemesi olarak mermer kullanılacaktır.
Madde 5. Sempozyum’un belirlenmiş bir teması yoktur.
Madde 6. Yapıtların mülkiyeti Lüleburgaz Belediyesi’ne aittir. Eserlerin müzeye konması veya geçici sergiler için taşınması Belediye’nin tasarrufundadır. Sanatçı, çalışma sürecinin ve eserlerinin görüntülenmesine izin verir. Lüleburgaz Belediyesi tanıtım amacıyla görüntüleri kullanma hakkına sahiptir.
Madde 7. Sanatçıların, Sempozyum süresince gerçekleştirdikleri yapıtlar, Sanatçı, Sempozyum Uygulama Komitesi ve Lüleburgaz Belediyesi tarafından belirlenen yerlere yerleştirilecektir.
Madde 8. Sempozyum’a katılan sanatçıların, ulaşım, sabah, öğle ve akşam yemekleriyle konaklamaları Lüleburgaz Belediyesi tarafından karşılanacaktır.
Madde 9. Sempozyum’a katılan her sanatçıya sadece bir kişi refakat edebilir. Refakatçilerin aynı odada kalmak kaydı ile konaklama, ve sabah, öğle ve akşam yemekleri karşılanacaktır. Refakatçilerin ulaşım masrafları kendilerine aittir, çalışmaları için de herhangi bir ek ücret ödenmeyecektir.
Madde 10. Ulaşım, tüm sanatçılar için ekonomi sınıfı, gidiş-dönüş uçak bileti ve havaalanından Sempozyum yerine ulaşımı kapsar. Her sanatçı uçak biletini kendisi temin edecektir, geldiğinde parası ödenecektir.
Madde 11. Kendisine tanınan sürede ve mekânda yapıtını gerçekleştiren her sanatçıya, genel harcamalar ve telif hakkı olarak net 2500 € (2500 EURO) ödenecektir. Belirlenen tutarın 1000 € (1000 EURO) ilk haftanın sonunda, geri kalanı 1500 € (1500 EURO) Sempozyum bitişinde sanatçılara nakden ödenecektir.
Madde 12. Sempozyum’a katılmaya hak kazandığı halde gelemeyeceğini bildiren sanatçıların ya da Sempozyum’un başlangıç tarihinden itibaren 3 günlük süre içerisinde herhangi bir mazeret bildirmeksizin Sempozyum’da hazır bulunmayan sanatçıların katılımları iptal edilecektir.
Madde 13. Sanatçılar, çalışma saatleri içerisinde Sempozyum alanında bulunmak ve Sempozyum takvimine uymakla yükümlüdürler. Ayrılma zorunluluğu durumunda, mazereti Sempozyum tertipkomitesi başkanlığına bildirmekle yükümlüdür. Gelişebilecek istisnai durumlar Sempozyum Komitesi’nce değerlendirilir.
Madde 14. Katılımcı sanatçılar için İstanbul, Edirne gibi yakın kentlere gezi düzenlenecektir.

3. 2012 ULUSLARARASI LÜLEBURGAZ TAŞ HEYKEL SEMPOZYUMU ŞARTNAMESİ Genel Açıklamalar
Madde 1. Uluslararası Lüleburgaz Taş Heykel Sempozyumu, Lüleburgaz’da 14 Mayıs-08 Haziran 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.
Madde 2.  Sempozyum’a katılacak  sanatçılar, Lüleburgaz Belediyesi’nin belirlediği  seçici kurul tarafından, sanatçıların gönderdikleri başvuru dosyaları esas alınarak saptanacaktır. Sempozyum sonunda her sanatçıya Lüleburgaz Belediyesi tarafından bir katılım belgesi verilecektir.
Madde 3.  Sempozyum’a  10 sanatçı katılacaktır. Jüri gerekli gördüğü takdirde katılımcı sayısını değiştirebilir.
Madde 4. Yontu malzemesi olarak mermer kullanılacaktır.
Madde 5. Sempozyum’un belirlenmiş bir teması yoktur.
Madde 6.  Yapıtların mülkiyeti Lüleburgaz Belediyesi’ne aittir. Eserlerin müzeye konması veya geçici sergiler için taşınması Belediye’nin tasarrufundadır. Sanatçı, çalışma sürecinin ve eserlerinin görüntülenmesine izin verir. Lüleburgaz Belediyesi tanıtım amacıyla görüntüleri kullanma hakkına sahiptir.
Madde 7. Sanatçıların, Sempozyum süresince gerçekleştirdikleri yapıtlar, Sanatçı, Sempozyum Uygulama Komitesi ve Lüleburgaz Belediyesi tarafından belirlenen yerlere yerleştirilecektir.
Madde 8.  Sempozyum’a katılan sanatçıların, ulaşım,  sabah, öğle ve akşam yemekleriyle konaklamaları Lüleburgaz Belediyesi tarafından karşılanacaktır.
Madde 9.  Sempozyum’a katılan her sanatçıya sadece bir kişi refakat edebilir. Refakatçilerin aynı odada kalmak kaydı ile konaklama,  sabah, öğle ve akşam yemekleri karşılanacaktır. Refakatçilerin ulaşım masrafları kendilerine aittir, çalışmaları için de herhangi bir ek ücret ödenmeyecektir.
Madde 10.  Ulaşım, tüm sanatçılar için ekonomi sınıfı, gidiş-dönüş uçak bileti ve havaalanından Sempozyum yerine ulaşımı kapsar. Her sanatçı uçak biletini kendisi temin edecektir, geldiğinde parası ödenecektir.
Madde 11.  Kendisine tanınan sürede ve mekânda yapıtını gerçekleştiren her sanatçıya, genel harcamalar ve telif hakkı olarak net  3000 € (3000 EURO) ödenecektir. Belirlenen tutarın 1500 € (1500 EURO) ilk haftanın sonunda, geri kalanı 1500 € (1500 EURO) Sempozyum bitişinde sanatçılara nakden ödenecektir.
Madde 12.  Sempozyum’a katılmaya hak kazandığı halde gelemeyeceğini bildiren sanatçıların ya da Sempozyum’un başlangıç tarihinden itibaren 3 günlük süre içerisinde herhangi bir mazeret bildirmeksizin Sempozyum’da hazır bulunmayan sanatçıların katılımları iptal edilecektir.Madde
Madde 13. Sanatçılar, çalışma saatleri içerisinde Sempozyum alanında bulunmak ve Sempozyum takvimine uymakla yükümlüdürler. Ayrılma zorunluluğu durumunda, mazereti Sempozyum tertip komitesi başkanlığına bildirmekle yükümlüdür. Gelişebilecek istisnai durumlar Sempozyum Komitesi’nce değerlendirilir.
Madde 14.  Katılımcı sanatçılar için  İstanbul, Edirne gibi yakın kentlere gezi düzenlenecektir.
4. Sanığın eylemi suç teşkil ettiğinden gerekli kovuşturmanın yapılarak sanığın cezalandırılması için Savcılığınıza müracaat zorunluluğu doğmuştur.
Sonuç ve İstem: Sanık  veya Sanıklar hakkında gerekli kovuşturmanın yapılarak cezalandırılması için kamu davası açılmasına karar verilmesini arz ve talep ederim.
Saygılarımla
     /05/2012
Şikâyetçi: ORHAN SUAT

Deliller: Yerel Gazete Haberleri, Lüleburgaz Belediyesi Meclis Kararları, aşağıda ad ve adresleri belirtilen tanıklar, her türlü delil.
1-20.02.2012 tarihli Görünüm Gazetesi yazarı Ali Mert “Üretip Depoluyoruz” başlıklı haberi
2-10.05.2012 tarihli Görünüm Gazetesi yazarı Ali Mert’in “Mermer Bloklar geldi” başlıklı Haberi
3-06.02.2012 tarihli Hürfikir Gazetesi Haberi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder