16 Aralık 2012 Pazar

ATATÜRKÜN NEDEN BÜYÜK DEVLET ADAMI OLDUĞUNUN İSPATIDIR


İŞTE SİZE ATATÜRK KİMMİŞ DİYENLERE VERİLECEK İLK VE TEK CEVAP BUDUR!
"Visionary" Türkçesi Vizyon nedir? Türkiye'ye ayak basmamış ABD'li Psikiyatr Profesörü Mr.Arnold LUDWIG,  "in one of the most comprehensive and insightful  studies of political leadership ever undertaken", KING  OF THE MOUNTAIN adlı kitabında,  20.nci Yüzyılda  tüm dünyada ülke yönetmiş, Abdülhamid'den Kaddafi'ye, Mao'dan Roosevelt'e,  De Gaulle'den, Nehru'ya, Churchill'den Hitler'e, Mussolini'den Mandela'ya,  Stalin'den Nasır'a ve Arafat'a, 2000 (iki bin) kadar lider hakkındaki 18  yıllık araştırmasının sonucunda, 377 adet belli  başlı devlet adamı / lider tespit etmiş ve onlara 200 kadar değişik kıstasa  göre, 1'den 31'e kadar puan vermiş.
PGS (Political Greatness Scale) olarak tanımladığı bu sıralamada örneğin; en cok Roosevelt  ve Mao 30ar puan almışken, Nehru 25, Churchill 22, Golda Meir 12, Fidel  Castro 23, Lenin 28, Khomeini 23, Kennedy 15 puan almışlar. Bir  lider ; 31 puanla ve "visionary"  sıfatıyla, 20.nci yüzyılın gelmiş geçmiş en büyük devlet adamı / lideri  ünvanına hakkıyla layık görülmüş. O  da, Mustafa Kemal ATATÜRK  !
Ne yazık  ki,  basınımız ve halkımız  bu önemli gerçeğin yeterince farkında  değiller....
Bu kitabın orijinalin adı budur lütfen Yurdışından yada ABD den bulup alınız ve okuyunuz.
(King  of the Mountain, The nature of political leadership, by, Arnold M. LUDWIG,  University Press of Kentucky, 2002.- Amazon.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder