16 Aralık 2012 Pazar

BAY BAŞKANIN SON NUMARASI TAM REZALET AMA BUNU DA YUTACAKLARA DUYURULUR


  • SEVGİLİ ÖĞRENCİM AV MESUT SARIOĞLUNUN YAZDIĞI BU GÜZEL YAZIYI SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİM ÇÜNKÜ ÜZERİNE ÖLÜ TOPRAĞI SERİLEN BU ŞEHİRDE DEVŞİRME BİR ADAY BULAN HALADA BU KADAR BÜYÜK BAŞARISIZLIKLARINA KARŞIN BAY BAŞKANI HALA MAKAMINDA TUTANLARA İTHAF OLSUN...
    ŞİMDİ PATATES ZAMANI
    Yakın zamanda yazmıştım.
    Hayaldi gerçek oluyor!
    Emin bey ve ekibinin hesap bilmez ama iyi derecede  fore kazık bilir yönetim anlayışı yeni bir duvara daha tosladı. Ben yazmaktan bıktım, Emin bey ve ekibi hata üstüne hata yapmaktan bıkmıyor.
    LOGS yani Lüleburgaz Oto Galericileri Sitesi’nde Aziz Nesin ustayı kıskardıracak bir komedi ortaya çıktı.
    Traktörcülerin de içine zorla tıkılmaya çalışıldığı sitede inşaat son hızla devam ediyor. Fore kazıklar çakıldı, çelik konstrüksüyonlu ve de depreme fena halde dayanıklı (!) tek katlı binalar yapıldı. Bitti bitecek bir haldeyiz . Emin bey ve ekibi ilk kez bir işi planlanan zamanda bitirecek gibi görünüyor. İlerleme var yani! Buna da şükür.
    Amma ve lakin amma ve fakat, bu işte de diğer projelerindeki  gibi komik bir hal var.
    Traktör satıclarının da zorla tıkılacağı bu sitede, ilginç bir ölçüm hatası yapılmış. 
    Traktörlerin boyları 2.80 ama traktörlerin içeri gireceği binaların kapı ölçüleri 1.90 santimetre.
    Bu durumda iki şans var. Ya traktörlerin teker üstündeki bölümleri traşlanacak ve içeri ittire kaktıra sokulup çıkarılacaklar ya da bizim traktörcü esnafı sadece küçük bahçe tipi traktör satacak(!)
    Yaptıkları her işi çarşafa dolayan arkadaşların, işi bu kadar komik bir hale sokacakları benim bile aklıma gelmezdi.
    İlahi Emin bey beni güldürdünüz, Allah sizi de güldürsün inşallah!
    100 metrekarelik tek katlı binayı, 300 bin liraya satmaya kalkmanız zaten komik bir durumdu. Bu yaptığınız son “kısa kapı vakası” komedi pastasının çileği oldu.
    Araba esnafımızı taca atmak için giriştiğiniz bu 9 kusurlu hareketten birinin  bedelini ne yazık ki siz ve ekibiniz değil, biz kasabalılar  ödeyeceğiz. 10 milyona (eski parayla trilyon) 32 baraka ( hakkınızı yemeyelim fore kazıklı baraka) yapıp bunu sermayesi 100 bin lira olan esnafa 300 bin liraya satmaya kalkmanızın hata olduğunu defalarca yazdım.
    Oraları ne yazık ki satamayacaksınız. En azından araba esnafına satamayacaksınız. Oraya üç yüzbin lira yatıran yatırımcının da ayda en az 5 bin lira  kira isteyeceği ve bu kirayı da arabacı esnafı veremeyeceği için, üç beş dükkan dışında oranın işlemesi bir kısa yorgan hayalidir. 
    Değerli Emin bey ve ekibi ,
    Sizler bu  kısa yorganla yatıp gördüğünüz rüyaları kasabaya fore kazıklarla çakmaya devam ettikçe, kasaba hem para hem de zaman kaybetmeye devam edecek. Halkımız adına ricacı olayım, ne olur bir daha büyük proje mroje yapmaya kalkmayın.
    Olmayınca olmuyor işte. Zorlamanın alemi yok.
    Siz sık sık toplantı yapın. Kasaba ile ekonomik ve  görev nedeniyle bağları olanları “fahri hemşeri” ilan edin, marka bulmaya ilşkin beyin fırtınalarına devam edin, süt’tü et’ti, ilkeli konserdi ortaya karışık bir şeylere ilişkin görüşmeler yapın, ama sakın iş miş yapmaya kalkmayın.
    Beceremiyorsunuz.
    Olan bizim kasabanın bütçesine dolayısıyla kasabanın geleceğine oluyor.
    Hangi işe elinizi attıysanız çarşafa dolandınız. Kentpark, bomboş pazaryerindeki akan uzay çatılar, üç yılda teslim edilemeyen iki katlı kantin inşaatı, bomboş duran trilyonluk özel lokantanız, taşerona tirlyonların kaptırıldığı LFYA projesi, söküp söküp taktırdığınız taşlarınızla kasabaya yeterince zarar verdiniz.
    Bir durun Allah aşkına, soluklanın, hizmet yoksulluğumuzun üzerine inşaa ettiğiniz tuhaf projelerinizin bu kasabanın canına ot tıkadığını bir görün.
    Size artık kızamıyoruz da. Biz sizi anladık ama ne olur siz de kendinizi anlayın.
    Olmuyor işte, bu kadar ekmekten  bu kadar köfte çıkıyor. Kısa yorganla görülen hayallerden bu kadar oluyor.
    Beceremiyorsunuz!
    Siz akıllı belediye oyunlarına, vay canına dedirtme egzersizlerine, bütün kızlar toplandık toplandık toplandık şarkılarına, konserlerinize, fena halde eğitim çalışmalarınıza devam edin. Kendi aranızda top çevirin, zamana oynayın. Elinizi bütçeden çekin.
    Yaptığı işte kapı boyunu bile hesaplayamayan bir yönetim zihniyetinden büyük projeler çıkmaz. Zorlamayın.
    Çok istiyorsanız büyük projelerinizin maketlerini yapın. Onları seyredip zamana oynayın.
    Ne olur, bu kasabayı bir gıdım seviyorsanız, kasabanın geleceğine dokunmayın. Klimalarınızı 26 dereceye ayarlayın, etrafınızdakilere çay söyleyin, lak laka devam edin. Merak etmeyin kasaba ölmez ( siz bile bunu beceremediyseniz korkmanın alemi yok) yaşar.
    Size son bir kıyak yapayım;
    “O fore kazıklı binaların bir kısmında plates kursu açın, bir kısmında patatesten kumpir yapıp halka satın. Gömdüğünüz parayı 50 yılda geri alırız!
    Ama, aman diyeyim, yanlışta ısrar edip, araba esnafını da pazarcılar gibi, küçük esnaf gibi, balıkçılar gibi perişan etmeyin!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder