16 Aralık 2012 Pazar

DİKKAT YAŞAM VE ÖLÜM HAKKINDA GERÇEKLER


YAŞAM NEDİR ? ÖLÜM NEDİR?
  Günaydın sizlere bir konuda aydınlatmak isterim son zamanlarda okuduğum kitaplardan esinlenerek yazmak istedim düşünün ve doğru ya da yanlış kendiniz yorumlayınız. Kime sorarsan sor nerelisin diye cevap burası (Lüleburgazlıyım vs ) şurası (Orduluyum vs ) o memleket (Almanyalıyım vs ) bu memleket (Mısırlıyım vs) diyecektir hatta daha da ileri sorunca şu semtten bu mahalleden der özetle kimsenin aklına “Dünyalıyım” demek gelmez.    
   Oysa Biz hepimiz yaşayan milyarlarca insan Yüce Allah’ın yarattığı “Kainat” diye sınırlanan alemde yani aklınızın alamayacağı -ki gerçekten de alamıyoruz- büyüklükteki uzay denen boşlukta yeri tam belli olan adına SAMANYOLU denen GALAKSİMİZDE var olan bilim adamlarına göre 400 milyar yıldızın varlığı saptanmıştır yani sadece bizim dünyamızın yer aldığı GÜNEŞ denen yıldızında bu 400 bin yıldızın içinde bir tanesidir ki Güneş dünyamızdan 1.333.000 defa büyüktür ve sadece kendi sisteminde var olan uyduların adlarına  gezegenler deriz bunlar Merkür Venüs Dünya Mars Jüpiter Saturn Uranüs Neptün Pluton diye sıralanırlar ve yakında daha başka gezegenlerde bilim adamlarınca bulunduğunu biliyoruz.Hele şu günlerde ABD uzay araştırmaları için en yakınımızda ki gezegen olan Mars’a gönderdiği bir araçla orada hayat arıyor yani bir bakıma “Allah’ı” arıyor ve fakat bulamıyor bula bula toz buluyor. Evet adına Uzay denilen boşlukta var olan bizim GÜNEŞİMİZİN yer aldığı yani bize hayat veren yıldızın yer aldığı Galaksilerden sonra Nebula’lar son sınırına Evren deniliyor ve akıl almadığından bazıları da akılsızca Evrenler var diyor.
  Evet size sorsam kaç yaşındasınız diye elbette aklı başında olanlar 28-37-45-50-70 vs yüzlerce cevap vereceklerdir mesela ben 65 yaşındayım. Bu şu demek oluyor biliyorsunuz ki Dünyanın Güneşin çevresinde 365 GÜNDE dönmesini tamamlamasına (BİR YIL) deniliyor o zaman ben bu dünyada iken tam 65 kez dünya ile birlikte Güneşin çevresinde dönmüşüm TABİİ AY TAKVİMİDE VAR AY OLARAK 12 AY YAŞAMIŞIM ve daha  ECEL KAPIMI ÇALANA  kadar DÜNYA VE AYLA HEP döneceğim. Yaşadığım  her gün sonunda GELECEKTE bir gün herkes gibi bende ÖLECEĞİM sizde ÖLECEKSİNİZ.  Bunu biliyorsunuz DOĞDUĞUNUZ GİBİ ÖLÜM dediğimiz bir olayı yaşayacağız. Bütün mesele arkanızdan iyi insandı insanlığa yaptıklarıyla eserleriyle ölümsüzleşti demeleridir.Yoksa sizde bu Dünyada halen yaşayan 6 hadi 7 milyar insandan birisiniz yani Samanyolunda Galaksimizde bulunan 400 milyon yıldızın yani güneşin her birini insanlara versek geride 396 milyon yıldız daha kalacaktır. Sonuçta siz Dünyada iken yaşarken çok büyük dediğiniz herşey Yüce Allah’ın yarattığı Kainat yada Evren dediğimiz bu alemde nokta bile değil toz zerresidir
  Mevlana’nın büyüklüğüne bakın ki 700 yüzyıl öncesinden bunu görmüş düşünmüştür. Güneş Dünyamızın içinde bulunduğu Samanyolu Galaksisinin merkezinden 32 bin ışık yılı uzaktadır ve devamlı dönüyor dönüyor tıpkı Allah’ın evi olan Kabe’nin etrafında dönen insanoğlu gibi Samanyolu merkezinin çevresinde bir turunu dikkat edin 225 milyon yılda tamamlıyor. Yani Güneşin bir yılı 225 milyon yılda bir Güneşte yaşlanıyor. Bende Güneşle birlikte döndüğümden bu 225 milyon yılın içindeyim demektir. Şimdi benim yaşım 65 ise 225 milyon yılda 65 yılın ne olduğunun hesabını yaparsak görürüz ki 65 yıl dediğimiz süreç Güneşin kendi yılı içinde sadece 7,5 saniyedir. Bu her gece yalancı ölüm denilen uykumuzda gördüğümüz bir rüya süresidir. Yani insan olan ben sözde 65 yıldır yaşıyorum ve mutlaka her fani gibi vakit vade gelince öleceğim benim için uzun ömürlü derlerse inanmayın ben dünyada ya 8,5 ya 9 yada 10 saniye yaşamış olacağım. İşte gerçek budur ASTRAL olarak yaşımız ALEMDE yıllarla değil dakikalar yada saniyelerdir özetlersek “HÜVELBAKİ” yani “Ölümsüz olan ALLAH’TIR” siz ise onca güzelliklere malınız mülkünüze dünya malı zenginliklerinize paramıza pulunuza bakarak asla övünmeyin herkese göre değişen dakikalarla belki de saniyelerle ölçülen bu DÜNYADA yada alemde yaşamaya ve Yaratıcınız olan Allaha imanınızın size emrettiği görevleri yapmaya bakın yoksa her şey yalan ölüm gerçeği ile karşılaştığınızda ne yapacaksınız bir düşünüz derim.
Her gün yarı ölüm denen uykunuzdan uyandığınızda Allaha hamdolsun ki bizi bugünde yaşattı yarın ne olur ben değil Allah bilir deyiniz ve gene O’nun yolunda olunuz. Çünkü Allah Bâki biz hepimiz Fâniyiz örnekleri gözünüzün önündedir açın gözünüzü gönül gözünüzle görün derken hepinize bu yazıyı okuyanlara sadece sağlık dilerim çünkü sağlık size bu yazıyı okuttu unutmayın Allah herkesi ve beni esirgesin korusun yardımcımız olsun.Amin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder