25 Mart 2012 Pazar

LÜLEBURGAZ ŞHT HV PLT ÜTGM İBRAHİM GERÇEK İÖO HAYIRLI OLSUN

LÜLEBURGAZ ŞHT PLT ÜTGM İBRAHİM GERÇEK İ.Ö.O. HAYIRLI OLSUN…
Geçtiğimiz 19.09.2011 pazartesi günü İlçemiz Lüleburgaz’da İlköğretim Haftası başlangıcı vesilesiyle yapılan törenler çok anlamlı bir ismi olan okulun bahçesinde yapıldı ve 2011-2012 Eğitim ve Öğretim yılı başlamış oldu. Sözlerime başlarken öncelikle İlköğretim haftasını ve Lüleburgaz tarihine iz bırakan “Şht Plt Ütgm İbrahim Gerçek İlköğretim Okulumuzun” açılışını bir kez daha tebrik eder biraz gecikmelide olsa hayırlı uğurlu olmasını dilerim.
Her şeyden önce İstanbul Hava Harp Okulu Müzesinde Hava Şehitleri tarihçesinde kayıtlı Lüleburgaz doğumlu üç merhum şehidimiz isimleri daha vardır. Hamitabat köylü şht hv plt ütgm Mustafa ÖZDİLEK,Ayvalı Köylü şht hv plt ütgm Salih SEYHAN ve Ahmetbey’li şht plt hv tgm Samet DEMİR isimli şehitlerimize de Allah’tan gani gani rahmetler dilerken bir dördüncü olan Erzincan’lı İbrahim Gerçek’in gerçek olan hikayesine gelince son on yıldan beri her zaman her yerde anlattığım bu elim olayı bir kez daha bilmeyenlere okumayanlara unutanlara anlatalım ki bir kahramanın ruhu şad olsun.
Yıllar önce 21.02.1963 tarihinde Bandırma 6 Hava Jet üssünden görev uçuşu için havalanan iki, uçağın bir tanesinin pilotu olan aslen Erzincanlı olup 1939 Büyük Erzincan depreminde tüm ailesini kaybeden öksüz ve yetim kalan ancak devlet tarafından okutulan Üsteğmen İbrahim Gerçek isimli sıradan bir pilottu. Ancak acı kaderinin O’nu getirdiği bu noktada tamda Lüleburgaz’da eskiden var olan şimdi kaldırılarak Yıldız Dağlarına taşınan eski Hava Radar Mevzii Komutanlığı üstündeyken kaderin oyunumu ne derseniz deyiniz birden bire sözde müttefikimiz ABD’nin Hava Kuvvetlerine verdiği II Dünya savaşında kalma uçağının yağ filtresi patlamıştır.O zaman nüfusu ancak yirmi bin olan yerdeki Lüleburgazlılar havada uçan ve arkasından kara dumanlar çıkaran bu uçağı gördüklerinde düşeceğini anlayarak sağa sola koşuşturmaya başlamışlarken her şey bir iki dakika içinde olup bitmiş ve arızalanan bu uçak % 100 Lüleburgaz’ın Dere ve Yılmaz mahalleri evlerinin üstüne düşmesi ihtimali varken her nasılsa kahraman ve aziz pilotumuzun son bir manevrasıyla şimdi Atatürk mahallesinde evler arasında kalan boş bir tarlanın ortasına çakılarak pilotunun Lüleburgaz’ı kurtarmak adına kendi canını vermesiyle sonuçlanmıştı.
Bu olay Lüleburgaz’da büyük üzüntü yaratmış ve hele Lüleburgaz’ı kurtarmak için kendi canını gözünü kırpmadan feda eden pilotunun hikayesi öğrenildiğinde böylesine bir Kahramanın adının ebediyen yaşatılması için dönemin Belediye Reisi merhum İrfan Oruç tarafından açılan bir kampanya ile şimdiki Gençlik Parkı içindeki havuzun olduğu yerde merhum Şht Hv Plt Ütgm İbrahim Gerçek adına görkemli bir Hava Şehitliği anıtı yaptırılmış ve açılmıştı, her yıl Hava şehitleri anma gününde okullardan gruplar burada uzun seneler yapılan törenlere katılmıştı. Ancak aradan geçen yıllar sonra 1980 yıllarda nasıl olduğu bilinen bir davranışla tıpkı yıllar önce Tavil Mehmet Paşa (Sokollu) Menzil Külliyesinin Kervansarayını ve Çifte Hamamını yıktıran Belediye Reisi misali Gençlik parkındaki özel anlamlı Hava Şehitliği anıtı bir başka Belediye Reisi zamanında kitabına uydurulup yıktırılmış maalesef Lüleburgaz halkımın şehrini kurtaranı unuttuğu bir işlem olmuştur. Bendenizin kitap yazma çalışmaları sırasında ortaya çıkan bu gerçeği ve yapılan bu haksızlığı medyaya haber olarak taşımakla birlikte bu olay duyulmuş büyümüş; merhum Şehidimizin anısına karşı yapılan bu haksızlığın telafisi ve bir başka yerde yeniden mütevazi bir büst anıt yapılması için şimdiki Belediye Reisine bu konuda yapılan başvuralar maalesef cevapsız kalmış ve Lüleburgaz’ı kurtaran bu kahramanın ismini yaşatılması için gösterdiğimiz çabalar sonucunda Ünlü Televizyoncu gazeteci Uğur Dündar bu konuyu TV de Arena programına taşımış dolaysıyla tüm Türkiye ve Dünya bizim vefasızlığımızı öğrenmiş oldu.
Buna karşılık olarak İlçemizde yeni yerleşim alanlarından olan çağdaş ve modern Burgazkent TOKİ Evlerinin sahasında yeni yapılan okula 20.04.2008 tarihli resmi başvurumuz üzerine Emlak Konut Gayrimenkul Ortaklığı A.Ş. tarafından 08.09.2008 tarih ve PMD.134.001.1395 sayılı yazılarıyla TOKİ idaresince “Şht.Hv.Plt.Ütgm.İbrahim Gerçek İlköğretim Okulu” adı verildiği büyük bir sevinçle karşılanmıştır. Ancak sonradan bir hata sonucu sehven bu isim kaldırılıp TOKİ Evleri “Burgazkent İÖO” denmesi kısa sürede fark edilip adının eskisi gibi olması onaylanmış ve işte geçtiğimiz Pazartesi günü resmi açılış yapılan bu okulumuzun adı 48 yıl sonra şehidimizin adının yaşatılacağı “MEB Lüleburgaz Şht.Plt.Ütgm.İbrahim Gerçek İÖO” adını almıştır.
Uzun yıllar sonrada olsada mütevazi uğraşılarım karşılığı hak yerini bulmuş ve Lüleburgaz için gözünü kırpmadan canını veren bir kahramana karşı olan “VEFA” borcumuz ödenmiştir. Bu konuda emeği geçen “Emlak Konut TOKİ İdaresi Yönetimine” ve Lüleburgaz İlçe ME Md Hayrettin İNCE’nin şahsında tüm ilgililere teşekkür eder ismi biraz uzun ama çok büyük anlamı olan bu okulun Türk ve Lüleburgaz Milli Eğitim Camiasına hayırlı uğurlu olması temennilerimle inşallah mezunları arasından daha nice kahraman ve aziz pilotların çıkması dileklerimle gelecekte yaşanacak günlerde her öğretim yılının başarılı olmasını dilerim.

2 yorum:

  1. Değerli blog yöneticisi çalışmalarınızı hergün takip ediyoruz. İş hukuku avukatı hususunda hizmet verdiğimizi bildirmek isteriz.

    YanıtlaSil
  2. SİZLERE TEŞEKKÜR EDERİM BENİM YAPTIĞIM VEFA BORCUMUZU ÖDEMEKTİR SAYGILARIMLA

    YanıtlaSil